Small Change – Big Impact

IMG_5974

We have done some exciting things for you in the retail greenhouse! During the season, it gets mighty tight in the aisles so we decided to give you more room to shop with your carts. What a concept, huh? We widened the two main aisles from 30 inches to 55 inches!!! This should allow enough room for two carts to pass each other! YAY! In addition, we have put in a monsterous “cut-through” aisle in the middle of the greenhouse for ease of turnarounds. This should help with the flow of carts and make shopping easier and a lot more fun! With this change, we have lost some table space, but don’t worry we have a plan! Instead of squeezing our houseplants and “shade loving” annuals in our “little” 40X150 space, we have decided to expand and fill the greenhouse exclusively with houseplants. We will then move the “shade” annuals into our big plenty-of-room glasshouse.

Because our main goal in this greenhouse reno was to give everyone more room to shop with carts, we wanted to make sure you can check out easily too! During our busiest weekends, we are well aware of how crammed it gets between the checkout line and other customers coming in and out of the greenhouse. We had many pow-wows trying to come up with different options to fix this, but when it all came down to it, the best idea was to just move the checkout area back a bit and that is exactly what we did! By separating the checkout area from the main entrance aisle, the flow of traffic will be a lot more pleasant!

We really hope you like the layout as much as we do! Come in and give it a test drive!

That’s the dirt for now!